Min lista av dom bästa Netflix Orginalserierna 2020

Det finns så pass många riktigt bra Netflix serier så denna lista blir svår att skriva. Viktigt att veta att dessa serier som jag tar upp i denna lista enbart är mina personliga åsikter och som passar min smak gällande serier. Jag har en relativt bred smak när det gäller serier så tror att dom flesta kan få någon slags inspiration av denna text. Låt oss börja med listan av mina 3 absoluta favoritserier av Netflix:

Black Mirror 

Denna rysande thrillerserie tacklas med ämnet om vad händer när tekniken går för långt, vilket känns mer aktuellt än någonsin nu i början av 2020. Black Mirror (som ursprungligen sändes på British Channel 4, innan de förvärvades av Netflix) är ett väldigt underhållande, men även deprimerande syn på det ämnet. De flesta av avsnitten av denna kylande antologiserie funderar över hypotetiska händelser som framstår av den okontrollerade utvecklingen av teknik, ofta kartlägga kurser som är djupt störande och väl kopplade till vårt sätt att arbeta och leva idag.

Showens produktionsvärde blir allt bättre, och den tredje och fjärde säsongen – producerad av Netflix – inkluderar en mängd välkända namn, från Jesse Plemons till Gugu Mbatha-Raw (som skaparen / författaren Charlie Brooker använder till stor effekt). De två första säsongerna – inklusive det episka avsnittet “White Christmas” – är också extremt bra och väl värt att titta på. Serien bröt ny mark i slutet av 2018 med utgivandet av Black Mirror: Bandersnatch, en fristående film som har en interaktiv ”välj ditt eget äventyr” -stil berättelse som bröt ny mark för mediet.

Denna serie är definitivt inte för alla men för er som gillar lite mörkare och psykologiska serier är denna verkligen helt perfekt och ni kommer antagligen inte kunna slita från tv:n eller datorn precis som mig. 

Narcos

Narcos har en självklar plats på denna lista, Trots vissa tydliga brister med serien kan alla lätt benådas tack vare några lysande uppträdanden av Wagner Moura (Escobar) och Boyd Holbrook (Steve Murphy), dessa skådespelare gör definitivt hela serien.

Narcos följer Escobars uppgång till rikedom och makt som ansiktet bakom en av de största drogkartellerna genom tiderna, baserat i Medellin, Colombia. Moura oscillerar mellan dedikerad familjeman och hänsynslös kingpin med oroande lätthet, medan DEA-agenterna Murphy och Javier Peña (Pedro Pascal) arbetar för att fånga den svårfångade beskyddaren. Om du inte är bekant med Escobars berättelse är detta en bitande (om inte helt realistisk) blick på mannen och det kaos som han gjorde på en hel kontinent under sin storhetstid. Den tredje säsongen följer en systerkartell efter Escobars död (eh… spoilers?). Seriens popularitet ledde till och med till en spinoff-serie, Narcos: Mexico, som hade premiär i november 2018.

Love, Death & Robots

Den här kanske kommer som en överraskning för många men jag tycker denna är helt fantastisk och är väl förtjänt av en plats på den här listan. Det finns ett visst konstnärskap att göra underhållande, effektiva och fantasifulla kortfilmer, och Netflix nya animerade serien Love, Death & Robots blandar alla dessa styrkor med en riktigt galen sci-fi. Titeln säger ganska mycket: allt avsnitt kommer att ha element av kärlek (sex ), död och / eller robotar, och ibland en kombination av alla tre. Från ett turistparty av androider som fångas genom en post-apokalyptisk jord, till monster som fightas där monster drivs av mänskliga sinnen, till en forntida civilisation som blomstrar i ett par kylskåp, till en vacker fabel om en konstnär i framtiden som bara målar med en nyans av blått, Love, Death & Robots är en mångfacetterad samling av några av de mest spännande och uppfinningsrika berättelserna där ute.

Hoppas ni tyckte om den här listan och att ni hittade en ny serie som ni kanske inte hade hittat annars!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *